En sjov fætter

JACKFRUIT

Jackfruit er en kæmpe stor frugt, som købes herhjemme på dåse. Den kan bla. bruges til at genskabe pulled pork, eller kylling i karry. Den smager ikke af noget særligt, men tager smag efter hvad den krydderes med, så man kan få den til at smage præcis som man gerne vil. Den kan også bruges som pålæg, hvor den ligner makral i tomat (smager dog slet ikke sådan)

 

Opskrift på jackfruit som pålæg:

1 stor rød snack peber

10 cherry tomater (el. 3 alm.)

2 fed hvidløg

6 spsk rødvins eddike

3 spsk balsamico 

2 spsk lime saft

Godt med paprika

Godt med røget paprika

5 medjoul dadler

1 ds. Jackfruit

1 lille rødløg

 

Fremgangsmåde:

Peber og tomater skæres groft, hvidløg hakkes fint

Lægges i fad sammen med eddiker, lime saft og krydderier

Bages i ovnen ca. 20 min. v. 200 c.

Dadler skæres i mindre stykker, og blendes sammen med grøntsagerne og eddikerne, med stavblender til en "grød".

Jackfruit “rykkes fra hinanden” og rødløg skæres i små stykker

Jackfruit og rødløg steges v. høj varme i en gryde med lidt vand

Til sidst røres det hele sammen med en ske