En sjov fætter
JACKFRUIT
Jackfruit er en kæmpe stor frugt, som købes herhjemme på dåse. Den kan bla. bruges til at genskabe pulled pork, eller kylling i karry. Den smager ikke af noget særligt, men tager smag efter hvad den krydderes med, så man kan få den til at smage præcis som man gerne vil. Den kan også bruges som pålæg, hvor den ligner makral i tomat (smager dog slet ikke sådan)
Opskrift på jackfruit som pålæg:
1 stor rød snack peber
10 cherry tomater (el. 3 alm.)
2 fed hvidløg
6 spsk rødvins eddike
3 spsk balsamico
2 spsk lime saft
Godt med paprika
Godt med røget paprika
5 medjoul dadler
1 ds. Jackfruit
1 lille rødløg
Fremgangsmåde:
Peber og tomater skæres groft, hvidløg hakkes fint
Lægges i fad sammen med eddiker, lime saft og krydderier
Bages i ovnen ca. 20 min. v. 200 c.
Dadler skæres i mindre stykker, og blendes sammen med grøntsagerne og eddikerne, med stavblender til en "grød".
Jackfruit “rykkes fra hinanden” og rødløg skæres i små stykker
Jackfruit og rødløg steges v. høj varme i en gryde med lidt vand
Til sidst røres det hele sammen med en ske