Jeg blev kendt på de sociale medier, for min plantebaserede kage - Træstammen.
Man tænker måske at et liv på planter, også er et farvel til kage og søde sager, men det er på ingen måde tilfældet.
Der er nemlig masser af muligheder, for at lave kager af planter.
TRÆSTAMMER
1,5 ds Lima bønner (butterbeans)
13 Medjoul dadler
2,5 dl havregryn
2-3 spsk kakao
2,5 dl kogte bær (kirsebær, jordbær, el hindbær)
Det hele køres til en dej i foodprocessor, sættes derefter på køl (med låg på) til dagen efter, for at sætte sig/blive fastere.
Dejen rulles i pølser, lettest at gøre på et skærebræt belagt med bagepapir, og drysset lidt med fuldkornsmel for ikke at klistre fast.
MARCIPAN
2 dl mandler
9 Medjoul dadler
2 øko appelsiner (skallen derfra)
Hak mandlerne til mel i mini hakker. Tilføj revet appelsinskal og dadler.
Kør i mini hakker til marcipan-massen er klar til brug
Det er lettest at rulle den let klistrede marcipan ud i meget tynde plader, hvis det gøres med kagerulle, imellem to stykker filmpapir.
Marcipan rulles omkring dej-pølserne, og skæres i passende længder.
Når træstammerne er færdige, smelter man 100 g 85% chokolade over et vandbad, og dypper træstammernes ender deri.